måndag 27 juli 2009

Dag 7: Erik och Kaj provar på: summering


Yes box. Det är dags att summera vår Värmlandsvistelse. Och vilken resa det har varit. Värt att notera är väl att de riktiga upplevelserna för oss har funnits ute i landskapet, inte i vår hemstad, Karlstad. Kanske beror det på att vi under vår uppväxt tagit del av det mesta residensstaden har att erbjuda.


Det är i alla fall sällan Värmland har varit så trevligt som nu när vi bestämt oss för att prova på det. Vi har uppenbarligen sett på omgivningen med nya ögon. Och det har inte varit helt dumt. Vi har också noterat att det är många träskulpturer vid infarterna i värmländska samhällen. Men vad det beror på vet vi inte riktigt.


I framtiden har vi tänkt prova fler saker och vi tar gärna emot förslag här i kommentarfältet. Vad vill du se oss prova på? Bearnaisesås? Spahelg med inpackning? Expressiv jazzdans? Vi tar oss an nästan allt.


Avslutningsvis ska vi då summera Värmland. Ingen lätt uppgift. Värmland har givit oss högt och lågt. Festen på Hagudden var helt klart bäst, tätt följt av dressinåkningen. Karlstad C var däremot inte så mycket att hänga i granen den här gången. Men man kan ju inte döma ett helt landskap efter en stad som den ena dagen luktar bajs och den andra kaffe. Man måste helt enkelt gräva djupare än så.


”Det är ett trevligt landskap att besöka” säger Erik. ”Men att slå ner sina bopålar här? Nej, jag tror att det är bäst i små portioner, ungefär som chokladpudding.”
”Men samtidigt så kan jag ju inte förneka att jag kände ett visst vemod när jag började åka mot Stockholm” svarar Kaj. ”Om någon av kommunerna bjuppar på en herrgård, sjötomt och butler skulle jag inte tacka nej.”4 kommentarer:

 1. prova på tips
  * sport som inte finns
  * vad kan man göra inom en timmes färd från Stockholm?
  * ost
  * skillnaden mellan kanot och kajak

  SvaraRadera
 2. *folkrace?
  *BDSM?
  *shintoismen?

  SvaraRadera
 3. Det har varit kul att följa era tester. Jag föreslår att ni provar på handarbete. Sömnad, virkning, stickning, broderi med mera. Säg till om ni behöver testkitt. :-)

  SvaraRadera
 4. Angående vemodet vid hämfärden: jag brukar tvärtom känna när jag börjar närma mig - antingen salongsberusad på tåget i höjd med Grums eller vaket modstulen på bussen i höjd med Kronoparksmotet - att "Varför åkte jag härifrån?". Svaret blir som alltid "för att Borås är en kokande kittel av kravlös anonymitet och glömska".

  När ska ni testa Sjuhärads Pärla, Reichhaltiges grau und einfachen Freuden?

  SvaraRadera