fredag 24 juli 2009

Dag 5: Högboda

Solen var tillbaka. Tjo! Tyvärr kunde Erik och Kaj inte prova på den tillsammans då den dynamiska duon splittrats.

Men ni behöver inte oroa er kära läsare. Det är ingen schism. Ingen John och Paul eller Simon och Garfunkel. Det är bara över dagen. Så i morgon ska vi prova på: storstilad återförening.

Fredagen spenderades av Erik i Högboda för att fira sin brors födelsedag, medan Kaj satsade på att ge Karlstad en sista chans (att vi aldrig lär oss…). Denna gång hamnar stans nattliv under luppen.

Kajs rapport kommer av naturlig anledning imorgon. Fram tills dess blir det Högboda för hela slanten.

Efter en vild rallyfärd på Värmlands grusvägar med Eriks far i förarsätet var det dags för sommarstuga och tårtkalas. Tårtan, dagen till ära dekorerad med hallon var god, men stod ändå chanslös mot bullarna som snabbt korades till vinnare av dagens fikaduell.


Eriks tidigare positiva tumme till Charlottenberg blev dubbelt motiverad då gränshandelns ask med lakritspipor blev en del av en uppskattad present till storebror Bergqvist som försöker sluta snusa.

Efter både påtår och tretår så var det dags för utflykt. Lite grusvägsrally senare var besöket på Westgårda getost ett faktum. I brist på roliga one-liners från Kaj fick Erik nöja sig att konversera lite med getterna.


”Bääh” sa geten. Minst lika roligt som ”dressinen går som på räls” tänkte Erik och skrockade gott för sig själv.

Turnén i de värmländska skogarna gick sedan vidare till en liten butik för inköp av gösdrag. Gänget som hängde utanför fick Delivarance-banjos att börja duellera inne i huvudet på Erik, men personal i utväxt hockeyfrilla, fiskeutrustning och loppishörna fick trots allt tummen upp för ovanligt trevligt bemötande. Bergvik – ät grusvägsgrus!


På vägen tillbaka till stugan blev det även ett impulsstopp för kantarellplockning. Små och få, men väldigt fina om man får skriva så själv (det gäller att passa på när Kaj är borta…).


Nöjd, fullproppad med tårta och hyfsat självgod över svamplyckan gick det inte annat än att ge dagen tummen upp.

2 kommentarer:

  1. Väldans fina kantareller, bra jobbat;) Om ni ändå bestämmer er för att se Degerfors så har dom riktigt god pizza mittemot stålbruket. Då kan ni också passa på att ge bilskolan (vägg i vägg med pizzerian) fingret, det är nämligen helt omöjligt att ta körkort i Degerfors.//Herman

    SvaraRadera
  2. Ja du, där skulle man varit med!

    SvaraRadera