onsdag 22 juli 2009

Dag 3: Kristinehamn-Degerfors

Egentligen täcker vi idag bara Kristinehamn-. Vi kom aldrig till Degerfors c. Men hursomhelst.


Sol idag, vilket krävde en utomhussyssla och vad kan då vara bättre än att få chansen att svälja en massa insekter medan man susar fram på en 60 kg tung cykel? Inte mycket. Så idag skulle vi åka dressin. Erik ringde och kollade att vi var välkomna. (En rolig detalj är att han trodde att det var drottning Silvia som svarade men det visade sig att det var en tysk man. Vi tror att han hette Lothar.)

Lothar kompenserade för sin ljusa röst och spensliga kropp med en sjujäkla styrka. På raka armar lyfte han upp dressinvagnarna på rälsen och sa att när vi mötte andra resenärer var det bara att lyfta av vagnen och släppa fram dem. Vi tackade för oss och började vår resa norrut genom den värmländska skogsidyllen. Erik tog täten, Kaj jagade.


Under färden hann vi med en hel del. Akrobatiska konster (cykla fristyre, efterlikna greko-romerska statyer etc.), glassförtäring samt en jävla massa trampande och lyftande. Dressinen var inte alls så lätt som den verkade när Lothar bar den. Efter ungefär 1,5 mil vände vi om för att hinna tillbaka i tid och då fick Kaj ta på sig ledarvästen. Det skulle han inte ha gjort.


Fylld av ett rus av att ligga i täten bestämde han sig för att stila lite och hoppa över till Eriks dressin. Det skulle han inte heller ha gjort. Kaj spårade ur. Efter denna incident, som mest skadade Kajs stolthet, fortsatte vi söderut. Erik stötte på en orm. En spottkobra hävdade han – Kaj trodde det var en snok. Annars hände inte så mycket mer. Ett par danskar körde chicken race med oss trots att det var deras tur att flytta sig från spåret. De skandinaviska grannarna fortsätter därmed visa bristande trafikvett.

Väl tillbaka hade vi båda rejält ont i arslet men det var ingenting mot våra goda humör.
"Det här gick ju bra" sa Erik.
"Som på räls" svarade Kaj. Åh, vad vi skrattade åt det.

På vägen hem badade vi vid Kajs sommarstuga och käkade pizza inne i Kristinehamn.


I skrivande stund är båda slut men nöjda efter en bra dag. I morgon blir det nya rafflande äventyr. Vi funderar på att ge oss på köpcentret i Bergvik.

1 kommentar:

  1. Jag ska åka till Värmland i september. Bra att ni testar så jag vet vad jag ska göra. Även om jag tror att det mest blir Karlstad. :-) Ser fram emot recensionen av Bergvik. Har knappt varit där sen det blev så där farligt stort.

    SvaraRadera