lördag 25 juli 2009

Dag 5: Kompisar från förr

Medan Erik tog hand om familjen och Högboda var Kaj kvar i Karlstad. Kaj och hans mor käkade värmländsk gyro på Mariebergsskogens restaurang. Gott, även om det var svårt att identifiera den värmländska biten i allas vår favvofestivalmat. Mariebergsskogen framstod dock som lite bättre än senast. Kanske för att det gick snabbare att ta sig dit med bil istället för båt.

Men det var först på kvällen som äventyret började på riktigt. Då cyklade Kaj bort till Norrstrand där den gamle polaren Henrik Persson har sin lägenhet.


Efter ett tag anslöt August Happ, vilket inte gjorde aftonen sämre.


Svunna tider var kvällens tema och det skrattades gott över gamla rövarhistorier från högstadiets glada dagar. Det bjöds på öl, något Jägermeisterliknande rävgift och en whiskey som hette Loch Lomond, vilket ju alla Tintinvänner känner igen som Kapten Haddocks favoritmärke. Kvällens soundtrack bestod främst av gamla hardcoredängor och demolåtar från framstående band som Ebola och Unstable mutations. Anfäkta anamma vad det svängde.

Efter några timmar bar det in mot stan och Karlstad torgs många uteserveringar. Som ännu ett blast from the past nekades August inträde på det första stället gänget försökte ta sig in. Precis som på den gamla goda tiden. En bit in på första ölen kände Kaj att han tagit sig vatten (samt malt och humle) över huvudet. Helt abrupt sa han adjö till sällskapet och begav sig hemåt. Även detta är precis som det var förr.

Hur som helst så var det en väldans fin kväll. Karlstad fortsätter att vara högst ordinärt, kompisarna från för däremot, de får en stark tumme upp.

2 kommentarer:

  1. Åh. Jag blir nostalgisk. Minnen från svunna tider när du plötsligt bestämmer dig för att trilla hemåt Kaj. Fint.
    /Kajsa

    SvaraRadera
  2. "En bit in på första ölen kände Kaj att han tagit sig vatten (samt malt och humle) över huvudet" - det är redig gubbhumor, det!

    SvaraRadera