måndag 27 juli 2009

Dag 6: Fest på Hagudden

Okej. Efter fem dagar blandad kompott var det dags för en upplevelse som både Erik och Kaj var inställda på skulle bli en räsersuccé. En massa människor, däribland vännerna Martin och Sara, bjöd på fest på Hagudden. Strax norr om Kil, vid södra Frykens östra strand finns det två stugor, en dansbana och en brygga. Addera en busslast med glada människor och ett halvt ton öl så har du receptet på vad som måste vara en brakfest utan dess like.


Innan avfärden skaffades käk. Det blev ett grillspjut, vilket valdes enbart för komikens skull. (Föga anade vi att det skulle smaka gott också.) Och det var ett bra val. Sällan har en matträtt varit en sådan isbrytare.


Men nu går vi händelserna i förväg. Erik & Kaj lokaliserade Anders, nyss inkommen från Borås, och sedan bussen som skulle ta dem till festen. Sist av alla ombord var Jonas som i princip kom direkt från S:t Petersburg.


Väl framme grupperade folk sig inledningsvis i sina respektive gäng men det var nu som grillspjutet kom väl till pass. Svaret på svenskarnas stelhet stavas sjuka maträtter. Vi föreslår att varje svensk medborgare ständigt ska bära runt på ett grillspjut. Rolig detalj: en av Värmlands främsta konstnärer, vars museum vi missade att besöka, var där. Han hade gröna brallor.


Maten smakade som sagt bra och efter den gick man över till dansbanan eftersom det där fanns skydd från regnet i form av en presenning. Anders däremot hade tagit med sig en egen så han fick äran att springa över till boden och hämta mer öl åt oss andra.Och öl blev det. Men även en massa dans. Det var i princip så resten av natten spenderades. Det var stört omöjligt att stå stilla när gamla hits som Brimful of Asha, Whip it och Zelda-temat spelades.


Men allt har sitt slut. Och även om slutet fördröjdes med nästan en timme (folk hade så roligt att de vägrade kliva på bussen) så avreste sällskapet till slut mot Karlstad. På färden hem designade Kaj en huvudbonad innan han slocknade. Kontakta oss om du vill ha mönstret. Erik var mindre produktiv men passade istället på att umgås med kompisar istället för att sova bort tiden.


Sammanfattningsvis är både Kaj och Erik fruktansvärt nöjda med denna upplevelse.
”Det var länge sedan man var på en så rolig fest” sa Kaj. ”Jag vill att detta blir en årlig institution.”
”Word” svarade Erik sådär kärnfullt som bara han kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar