tisdag 21 juli 2009

Dag 2: Karlstad

Regn idag igen. Kändes sådär. Ganska B, som man uttryckte det en gång i tiden, vilket var all motivering vi behövde för att idag bara göra saker som började på bokstaven B. Vi började på bibliotekshuset. Det var ungefär som det alltid varit. Enda skillnaden var en trappa som ingen av oss sett förut. Hur som helst hade Erik mer roligt här än Kaj. Vi hittade en rolig bok av Günter Grass. Der Butt.


Efter biblioteket var det dags för kaffe. Men fiket i bibliotekshuset var stängt så vi fick gå till museet. Efter varsin slät kopp sket vi stenhårt i att kolla på driftved från Klarälvens strand och gick mot centrum istället. På Soltorget var det balett, vilket betydde ännu ett B. Perfekt. Däremot var dansen sådär, eller som Erik sa: "Dåligt."


Sedan gick vi in i Mitt i city och åt lunch i food courten. Vårrullar med äggnudlar. Det som gjorde denna rätt bättre än den i Charlottenberg var att den här inte kostade tresiffrigt. Men mycket mer beröm än så kan vi inte ge den.


Efter denna kulinariska axelryckning var det dags att ta båtbussen. De första fem minuterna var trevliga men sedan kapsejsade det hela. "Jag simmar snabbare än så här" konstaterade Kaj. Den enda behållningen var att kommunen anställt en stackars yngling att sitta i regnet vid slussen i Haga och invänta båtarna. Sedan får han för hand öppna slussportarna. Likt Karlstads Conan Barbaren.


Vi begav oss sedan till nästa B; begagnat. På Wåxnäs undvek vi en parkeringsböter och konstaterade att det fanns en ribbstol till salu. Efter att ha funderat på det kom vi fram till att man kan använda en sådan till alla möjliga grejer. "Ribbstolen är möblernas motsvarighet till den schweiziska armékniven" sa Erik. Det var kul.

Annars var tyvärr inte Karlstad så roligt idag. Men då det känns hårt att konstatera detta så ska vi ge det en chans till i kväll då vi tänkte täcka in det sista B:et; biografen. Är filmen dålig skyller vi på Karlstad.

1 kommentar:

  1. Karlstad fick pluspoäng i min bok förra tisdan när jag kunde dricka öl på uteservering ända till ett på natten, vilket jag verkligen inte hade förväntat mig på en tisdag! Kanske kan bli sista chansen för Karlstad att ta revansch senare ikväll?

    SvaraRadera