måndag 20 juli 2009

Dag 1: Charlottenberg

Mörka moln till trots var det med solsken i blick vi sammanstrålade på torget i Karlstad. Först ut på dagordningen var att köpa lite av de grejer som anstår ett projekt av denna kaliber. Vi inhandlade:
- En tuschpenna
- Post-it-lappar
- Dextrosol
En gratis värmlandskarta från Karlstads turistbyrå hade vi sen tidigare.

Därefter började äventyret på riktigt. Vi bestämde oss för att prova på gränshandeln i Charlottenberg och även beskåda fredsmonumentet de har däruppe. Vägen upp kan summeras med: jävla norrmän. Dessa speedracers, vars blyfötter är vida dokumenterade, körde som regel minst 10 km/h under fartgränsen.

Väl framme i ett regnigt Charlottenberg gick vi in i köpcentret och hittade en informationskarta.


Vi började med Joe's diner. En hamburgertallrik med jordsmakande coleslaw och dryck gick för blygsamma 123 spänn. En rolig detalj är att senapen var seg som klister.


Måltiden fick tummen ner av oss båda. Sedan botaniserade vi bland de olika butikernas utbud. Man kan köpa armborst i Charlottenberg.


Att vara mall rat tappar dock snabbt charmen. Nu var det dags för fredsmonumentet. Men icke. En bilolycka ungefär i höjd med traktens mer ljusskygga gränshandel kom i vägen.


Vi vände om och styrde kosan söderut.
"Freden är bra ändå, med eller utan monument." sa Kaj. "Jag gillar fred."
"Jag är kluven" svarade Erik. "Vi fick ingen olja men vi slapp Alexander Rybak."

Vägen tillbaka präglades av samma dret som resan dit och grymt besvikna på norrmännen stannade vi i Arvika. Efter ungefär tre minuter hann regnet ikapp oss. Vi hann dock se hur högt vattnet gick vid översvämningen härom året.


Väl hemma tänkte vi ta ett dopp i Klarälven men regnmolnen hann ikapp oss. Igen. Men som Christer Björkman sjöng: I morgon är en annan dag.

2 kommentarer:

  1. Jag kommer följa detta äventyr med stor spänning! Två tips! Lars Lerins utställning i Munkfors och Alma Löv i Östra ämtervik.

    SvaraRadera
  2. Grymt! Instämmer på samtliga punkter med ovanstående =)

    SvaraRadera