torsdag 23 juli 2009

Dag 4: Bergvik

Då vi inte bara bedriver turistinformationsspridande, utan även är näringslivets lakejer begav vi oss idag mot Karlstads största köpcenter. Så här i backspegeln var det nog lite dumt. Bergvik är vida känt för att suga musten ur en och vi kände båda fortfarande av sviterna från igår. Men, men. Vi tog bussen från stan.


Skoj detalj: den tog en jättedum omväg förbi Biltema. Det luktar påtryckning från företagen som ligger lite avsides.


Väl framme gick vi in på Maxis för att beta av första delen av vårt konsumenttest. Vi hade satt samman en lista på lite olika varor och skulle jämföra priserna för dessa på Maxis och Obs!. Efter att ha hittat varorna på Maxis lämnade vi butiken och fortsatte genom köpcentret.


Ingen av oss hittade något intressant men kunde konstatera att det är många kvinnor som ammar i det fria på Bergvik.

På Obs! lokaliserade vi varorna på listan och kan nu redovisa följande resultat:


Resultatet blev således att om man sparar mest genom att vända sig till Maxis. Om man inte ska ha hackkorv men då är man å andra sidan inte våran kompis. Hackkorv. Blä.

Med Bergvik avklarat gick vi över till Ikea för det ska man ju besöka. Fast vi påmindes snart om att om man inte är på jakt efter något så är Ikea jävligt tråkigt. Men. Det fanns ett ljus i mörkret. Deras fika var över förväntan.


”Jag är väldigt nöjd med muffinen jag köpte” sa Kaj. ”Den smakar färskt och hade en chokladkärna.”
”Sedan var ju priset inte att klaga på” fortsatte Erik. ”Annars får man ju knappt en kopp kaffe för 15 spänn. Än mindre med en bakelse till.”

Efter detta tackade vi för oss och hoppade på en buss mot stan. Karlstad fortsätter, trots billigt och bra fika, att göra oss besvikna. Tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar