söndag 15 augusti 2010

Erik och Kaj provar på: ursäkter


Efter sin senaste prövning led Erik och Kaj av svårartad ostbaksmälla, vilket har gjorde det omöjligt att pröva på något nytt. Ost jäste ur porerna och bara tanken på fiskosten fortsatte under lång tid framkalla kväljningar hos Erik. Att vara på-provare är ett hårt liv. Men precis som Roald Amundsen hittade ny energi efter att ha tagit sig igenom Nordvästpassagen, lyckades Erik och Kaj skaka av sig de sista ostskivorna och vissla på sina metaforiska hästar för att återigen kunna hoppa upp i sadeln och rida iväg mot den Edamer-formade solnedgången.

Vad som sen skulle hända har inte rapporterats om förrän nu. Anledningen? Ja, temat här är ju (förutom ost) även ursäkter – så vad sägs om att säga gouda, gouda till den här?

Det Erik och Kaj skulle prova på under våren var så farligt och riskfyllt att det var tvunget att göras i största hemlighet – de skulle nämligen prova på: Vuxenlivet.

Funkade det som ursäkt? Eller har Erik och Kaj rätt när de misstänker att du helt enkelt förstår att de inte fått tummen ur förrän nu? Ja, vi får väl hoppas på det tidigare men räkna med det senare.

Det här med att prova på: ursäkter är nog helt enkelt inte Erik och Kajs stora talang. Därför går vi raskt vidare till nästa äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar